Powered By Blogger

Saturday, September 3, 2011

இறால் குழம்பு!!

இறால் குழம்பு


தேவையானவை:

சுத்தம் செய்த இறால் - அரை கிலோ
வெங்காயம் - 100 கிராம்
தக்காளி - 100 கிராம்
தண்ணீர் 400 மில்லி லிட்டர்
மிளகாயத்தூள் - 2 தேக்கரண்டி
மஞ்சள் தூள் - அரை தேக்கரண்டி
இஞ்சித் துண்டு - 2 செ.மீ.
வெள்ளைப் பூண்டு - 2
உப்பு - 1 தேக்கரண்டி
எண்ணெய் - 50 கிராம்
தேங்காய் - அரை முடி

தயாரிக்கும் முறை:

இறாலை 200 மில்லி லிட்டர் தண்ணீரில் அரைத் தேக்கரண்டி உப்பும், மஞ்சள் தூளும் சேர்த்து வேக வைக்கவும்.

இறால் நன்றாக வெந்து, தண்ணீர் சுண்டும் நிலை வரும்.

மிளகாய்த்தூள், தனியாத்தூள், நறுக்கிய பெரிய வெங்காயம், வெள்ளைப் பூண்டு, இஞ்சி எல்லாவற்றையும் பசையாகும் படி நன்றாக அரைக்கவும்.

அடுப்பில் ஒரு பாத்திரத்தை வைத்து எண்ணெயைச் சூடாக்கி ஒரு வெங்காயத்தைத் துண்டுகளாக நறுக்கி, பொன்னிறமாக வறுக்கவும்.

பிறகு அரைத்த மிளகாய் மசாலா விழுதைச் சேர்த்து நன்றாக வறுக்கவும். பச்சை வாசனைப் போகும் வரை வறுக்க வேண்டும்.

பின்னர், வேக வைத்த இறாலைச் சேர்த்து 200 மில்லி லிட்டர் சுடுநீர் ஊற்றி, இரண்டு நிமிடம் மிதமான சூட்டில் வைக்கவும்.

அதன்பின்னர் தக்காளியைச் சேர்க்கவும். தக்காளி கொதித்து வெந்த பிறகு, தேங்காய் விழுதை 100 மில்லி லிட்டர் தண்ணீரில் நன்றாகக் கலக்கி அடித்து ஊற்றவும்.

பின்னர் 5 நிமிடம் மிதமான சூட்டில் வேக விட்டு இறக்கவும்.

அவ்வளவுதான் சுவையான இறால் மீன் குழம்பு தயார்.

Rava idly





INGREDIENTS:

Rava - 3/4 cup

Vermicelli(semiya) - 1cup

Carrot - few bits(optional)

Peas - 10 (optional)

Yoghurt - 2cup ( if you wish,you can use 1&half cup curd,1/2 water)

Baking soda - a pinch(optional)

Cashew - 5-6(break into two bits)

FOR SEASONING:

Mustard
Curry leaves
Jeera
ginger -few bits
Green chilly -1 big
Peppercorns - 5-6


METHOD:

First season the things given in seasoning list and add chopped carrot and peas.(tip:Use more oil)

Fry the whole things, then add Rava and then lastly Vermicelli.


When you feel the aroma, off the stove, once it get cool mix all the ingredients with yoghurt.

Mix nicely now add a pinch of baking soda,cashew,salt.

Pour in the Idly mould and stream it,Serve hot with any chutney.

Rava idly is good to have while it is hot,adding vegetable will increase our interest on the recipe than having plain one.

சிக்கன் சால்னா

தேவையான பொருட்கள்:-

சிக்கன் - 1 / 2 கிலோ

மிளகாய் தூள் - 2 ஸ்பூன்
மஞ்சள் தூள் - ஒரு சிட்டிகை
உப்பு - தேவையான அளவு
வெங்காயம் - 2
தக்காளி - 1
இஞ்சி - சிறிதளவு
பூண்டு - 6 பல்
எலுமிச்சை பழம் சாறு - கொஞ்சம்
ஜீரகம் - 2 டீஸ்பூன்
சோம்பு - 2 டீஸ்பூன்
மிளகு - 2 டீஸ்பூன்
காய்ந்த மிளகாய் - 5
பட்டை - 2
ஏலக்காய் - 5
கிராம்பு - கொஞ்சம்
தேங்காய் - 1 / 2 மூடி
எண்ணை - தேவையான அளவு

செய்முறை


முதலில் தேங்காய் அரை மூடியை சிறு சிறு துண்டுகளாக வெட்டி கொள்ளவும். ஒரு கடாயில் இரண்டு ஸ்பூன் எண்ணையை ஊற்றி சிறு துண்டுகளாக உள்ள தேங்காயை நன்கு நிறம் மாறும் வரை வறுத்து கொள்ளவும். வேறு ஒரு பாத்திரத்தில் ஜீரகம், சோம்பு, பட்டை, மிளகு மற்றும் கிராம்பு ஆகியவைகளை எண்ணை இல்லாமல் வறுத்து கொள்ளவும், பின்பு இரண்டையும் தனியாக எடுத்து வைத்து கொள்ளவும்.


வெங்காயம், தக்காளி, இஞ்சி, பூண்டு ஆகியவைகளை சிறு துண்டுகளாக வெட்டி கொள்ளவும். ஒரு கடாயில் இரண்டு அல்லது மூன்று டீஸ்பூன் எண்ணையை ஊற்றி ஒன்றன் பின் ஒன்றாக வதக்கி கொள்ளவும்.

மேலே உள்ள அனைத்தையும் மிக்ஸ்யில் போட்டு நன்கு நைசாக அரைத்து கொள்ளவும்.

குக்கர் அல்லது ஒரு தடிமான பாத்திரத்தில், கொஞ்சம் எண்ணையை ஊற்றி சிக்கன்ஐ தண்ணீர் வடியும் வரை வறுத்துக் கொள்ளவும். பின்பு, கொஞ்சம் தண்ணீர் சேர்த்து அரைத்து வைத்துள்ளதையும் சேர்த்து, மிளகாய் தூள், மஞ்சள் தூள், எலுமிச்சை பழம் சாறு, ஏலக்காய் சேர்த்து இரண்டு அல்லது மூன்று (சிக்கன் வேகும்வரை) விசில் வைத்து இறக்கவும்.


மணக்கும் சிக்கன் சால்னா ரெடி . இதை பரோட்டாவுடன் சேர்த்து சாப்பிட்டால் சுவையாக இருக்கும்.

Tuesday, July 19, 2011

Prawn Fry

Its as good as it looks...trust me! :) This one is as easy as it can get...Cooking it in coconut oil add to the flavor and gives the prawns the perfect Mallu touch. Chemeen fry can be served as a starter or as a side accompaniment to rice/rotis

Ingredients:
Prawns - 250grams, deveined
Red Chilli powder - 1tsp
Turmeric - 1/2tsp
Ginger Garlic Paste - 1tsp
Salt to taste
Curry leaves
Mustard seeds - 1tsp
Coconut oil - 1tbsp
Lemon juice - 1tsp
  • Marinate the prawn with red chill powder, turmeric powder, salt, and ginger garlic paste for about an hour.
  • Heat the coconut oil, add the mustard seeds. Once they splutter, add the curry leaves and then the marinated prawns.
  • Cook for about 5mins. Remember prawns cook fast..remove from fire in 5mins else it will overcook.
  • Serve hot and top with some freshly squeezed lemon

Thursday, July 14, 2011

Ven Pongal


Ingredients:
Raw rice - 2 cups
Green gram dhal - Half cup
2" piece of fresh ginger
one teaspoon jeera
one teaspoon pepper
Four tablespoon ghee
one spring of curry leaves
A pinch of asafotida

Method:

Wash the rice and dhal and add six cups water. Add grated ginger, salt and asafotida and pressure cook for three whistles. In a kadai, put four tablespoon ghee. When it is hot add cashew nuts, pepper and jeera crushed slightly, curry leaves and fry for a while. Add this to the cooked rice. Mix well.

Wednesday, May 18, 2011

Mutton biryani recipe





INGREDIENTS:

Cinnamon stick 2 inches
Cloves 2
Cardamom 2
Shallots 4
Garlic paste 2 table spoon
Ginger paste 2 table spoon
Hot green chili 3
Mint leaves 1/2 cup
Coriander leaves 1/2 cup
Tomatoes 2-3 small
Yogurt or curd 2 table spoon
Mutton (goat or lamb) meat 1/2 kilo gram
Hot chili powder 1 1/2 table spoon
Coriander powder 1/2 table spoon
Turmeric powder 1/4 table spoon
Garam masala powder 1/2 table spoon
Lemon 1 small
Saffron powder (optional) 1/4 table spoon
Ghee 2 table spoon
Oil ( olive or ..) 2 table spoon
Salt to taste
Basmati rice 1/2 kilo gram or 2 cups.
Water 3 1/2 cup
PREPARATION:

Cut the onions in small pieces, cut the hot green chili or split them.
In a heat oil, ghee. Add cinnamon stick( break it into small pieces), cardamom, cloves and cook for 1 min
Now add the cut onions and cook until the onion turn to golden brown. Then add ginger paste, garlic paste and cook for about 2-3 min.
Now add the green chili, coriander leaves, mint leaves stir and cook for 1 or 2.
Now add the cut tomatoes, hot chili powder, coriander powder, turmeric powder, garam masala powder, yogurt(curd), salt, mutton pieces and cook until oil separates.
Once oil start to separate now add half of the water cover and cook until meat is done. ( if you use pressure cooker you can let it for 2 whistle). Try not to add more water.
Once the meat is cooked add rest of the water and lemon juice. if you need more salt you can add now.
Now add the washed basmati rice ( strain as much water you can) and cook until it starts to boil.
Simmer and cook in low heat until the rice is done. NOTE: Have to be careful or you will burn the rice at the bottom. In case you have less water you might want to cover the pan with aluminum foil, close the lid and place a heavy weight. if you use pressure cooker you can cook for 2-3 whistle.
Now add the saffron powder mixed in little water and stir the mixture. Again Simmer and cook in low heat for 2-3 min.

Banana Ice Cream


Banana Ice Cream

Ingredients:

* 1 cup sugar
* 1/4 teaspoon salt
* 5 egg yolks, slightly beaten
* 3 cups light cream
* 5 large bananas
* 1 1/2 tablespoons fresh lemon juice
* 2 cups heavy cream

Directions
:

1.In top of double boiler, stir together sugar, salt, slightly beaten egg yolks and 2 cups of light cream.
2.Cook, stirring frequently, until mixture coats a spoon.
3.Cool.
4.Peel and mash bananas and combine with lemon juice. Add heavy cream, remaining light cream and bananas to the cooled egg yolk mixture. Churn-freeze.